Wij zijn

Jobpoint Dronten is een dagbestedingsplek voor mensen die op een ‘gewone’ werkplek niet voldoende begeleiding krijgen om te doen waar ze goed in zijn. Bij Jobpoint kunnen wij deze begeleiding wel bieden waardoor iedereen het beste uit zichzelf kan halen.

Het doel van onze locatie is om je een veilige werkplek te bieden waar je samenwerkt met collega’s en producten maakt die verkocht worden in onze winkels. Verder maken we ook producten in opdracht.

Samen met de vak-medewerkers, begeleiders en een zorgcoördinator stel je een werkplan op met doelen waar je aan wilt werken. Een doel kan bijvoorbeeld zijn om werknemersvaardigheden te leren zodat je later mogelijk een (gesubsidieerde) baan kunt krijgen. 

 

 

Wat zijn de werkzaamheden

Bij Jobpoint Dronten zijn er verschillende afdelingen. Afhankelijk van jouw interesses en leerdoelen gaan we kijken welke afdeling het beste bij jou past. Als je nog niet weet wat je wilt gaan doen dan kun je ook bij alle afdelingen ‘stage’ lopen om te ontdekken wat je het leukst vind.

 

 

Werkplaats

In onze werkplaats wordt gewerkt met (steiger) hout. Hier worden meubels, tafels en lampen gemaakt. Ook maken ze hier decoraties in opdracht van Hip!, onze winkel in Assendorp Zwolle.
Onder begeleiding van een vakkracht leer je werken met verschillende machines, materialen en gereedschappen. Het is niet nodig om ervaring te hebben om op deze afdeling te werken. Je bent welkom als je enthousiast bent om iets te maken en om met je handen te werken. De rest leren we je ‘on the job’.

 

 

Creatief atelier

Ook bij het atelier worden decoraties gemaakt die verkocht worden bij Hip! Het gaat voornamelijk om woondecoraties. Er wordt onder andere gewerkt met beton, keramiek, hout en kralen.
Als je op deze afdeling komt werken is het fijn als je creatief bent en het niet erg vind om je handen vies te maken.
Het is een afdeling met een gezellige sfeer waarbij op zij tijd flink wordt gelachen.

 

 

Overige werkzaamheden

Voor de buitenmensen is er ook een mogelijkheid om op maanden en donderdag mee te gaan met ons bosteam. Jobpoint Dronten heeft een samenwerkingsverband met Staatsbosbeheer. Het bosteam bestaat uit een begeleider met een aantal cliëntmedewerkers. Gezamenlijk maken zij de paden en het mountainbike pad in het Roggebotsebos in Dronten netjes. Er wordt gewerkt met handgereedschap en met bosmaaiers. Als je nog geen certificaat hebt om met een bosmaaier te werken dan is het mogelijk om dit via Staatsbosbeheer te behalen.

Voor opdrachtgevers doen we soms ook licht inpakwerk. Zo beginnen we al vroeg in het jaar met het inpakken van kerstpakketten. Als je het leuk vind kun je hierbij helpen, naast de werkzaamheden op jouw eigen afdeling.

 

 

Administratief

Op een werklocatie zijn altijd veel administratieve taken. Afhankelijk van jouw kennis en interesses zijn daar ook taken waarbij je kunt ondersteunen.

 

 

Wat heb je nodig om bij ons aan de slag te kunnen

Als je in het bezit bent van een indicatie via de gemeente (WMO) of via het Zorgkantoor (WLZ) en je vind de werkzaamheden leuk dan ben je van harte welkom.
Heb je geen indicatie maar heb je wel interesse om bij ons te werken? Als je contact met ons opneemt kunnen we gaan onderzoeken of er mogelijkheden zijn.

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin jouw telefoonnummer dan nemen we contact met je op.

Na een kennismakingsgesprek kun je eventueel eerst starten met een proefplaatsing om te ontdekken of het inderdaad een goede werkplek voor je is.

Dronten

De Gouwe 26A
8253 PA Dronten
06 - 12 56 24 83

 

Zwolle

Westenholterweg 50
8042 AJ Zwolle
038 - 737 00 60
06 - 22 90 53 26

Copyright © 2021 Jobpoint - Onderdeel van Omega Groep